HTML

Japán mulatságok

Vicces, kedves, bizarr, aranyos, lökött, fura, édes, hülye (stb) dolgok Japánból

Címkék

Linkblog

A lift, az antialkoholizmus és a kézkrém napja

2007.11.10. 01:00 Q-rious

Nálunk is vannak jeles napok, ugye rémlik valami Madarak és fák napja, bizonyos világnapokról is meg szoktunk emlékezni futólag. A japánok azonban semmit nem csinálnak félszívvel. Az nem mehet, hogy valaminek ne legyen napja. Az év sajnos ehhez nem akar nekik alkalmazkodni, így számos napot több tulajdonos is birtokol. Itt az ideje, hogy mi is felismerjük az emléknapok fontosságát, ezért időnként beszámolok róla, milyen jeles nap is van éppen. (Az emléknapok bejegyzéséről és el-nem-felejtéséről a Japán Emléknap Szövetség gondoskodik. http://www.kinenbi.gr.jp/ Honlapjuk sajnos csak japán nyelvű.)

November 10.

A LIFT NAPJA (1979 óta)

A Vécé Szövetség után már senkit nem lep meg, ugye: van Japán Lift Szövetség is. (Japan Elevator Association :) http://www.n-elekyo.or.jp) Már nem is mai gyerek - 1949-ben alapították. Angol honlapjuk szikár és unalmas, a japán persze sokkal érdekesebb. Bemutatja a különböző típusú lifteket, a múzeumban megismerkedhetünk a lifttörténelemmel, és van egy remek FAQ ;) Megtudhatjuk belőle többek között, hogy

- beszorulunk-e a liftbe áramszünet esetén,

- mi történik, ha elszakad a lift kötele,

- miért van tükör a liftben,

- hány lift van Japánban (2005-ös adat szerint 580.000).

Egy szövetség nem létezhet kabalafigura nélkül, a Lift Szövetség jelképe a Béta (az elevator szóból japánul a lift erebéta) nevű fiúcska, aki szemlátomást édesapjára, Supermanre hajaz. Nem is akarok belegondolni, hogy a Lift Szövetség jelképének miért kell tudnia repülni *shudder*.

 

 

 

 

 

 

AZ ANTIALKOHOLIZMUS NAPJA

1963-ban a Japán Antialkoholista Liga kezdeményezésére jegyezték be.

 

A KÉZKRÉM NAPJA

Ez még egy nagyon friss ünnep, csak 2000 óta lett nov. 10-e a kézkrém napja (is). Sajnos Japán Kézkrém Szövetség még nincs, de ami késik, nem múlik, ígérem, majd szólok.

Szólj hozzá!

Címkék: bizarr jelesnapok

A bejegyzés trackback címe:

https://japanmulatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr51224080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása