HTML

Japán mulatságok

Vicces, kedves, bizarr, aranyos, lökött, fura, édes, hülye (stb) dolgok Japánból

Címkék

Linkblog

Egy lépést se hordozható seggmosó nélkül! Japán vécé 1.

2007.11.02. 20:21 Q-rious

A japán vécéről egyszerűen annyi mindent kell elmondani, hogy egy posztba nem fér bele ;) Lássuk tehát az első részt:

Mit tud egy japán vécé? Zenél (vagy más zajt ad a csucsorgás és egyéb hanghatások elfedésére), előmelegíti az ülőkét, elvégre a legkényesebb testrészünkről van szó, megmossa és megszárítja a fenekünket, letakarítja utánunk az ülőkét, stb. Természetesen ezen funkcióknak számos paraméterét lehet beállítani, vagyis a kezelőpanel egy űrhajó vezérlőpultjával vetekszik.

Azért magát a vécét még fel lehet ismerni, ha látunk is rajta ismeretlen alkatrészeket.

Ha azonban az ember elutazik, nélkülöznie kell megszokott kényelmét. Ezt ismerte fel az egyik legnagyobb fürdőszoba-felszerelés gyártó cég, a TOTO, és innovációs kapacitásait nem kímélve hiánypótló, nélkülözhetetlen termékkel lépett a piacra (nem most, már vagy 10 éve). Ez a hordozható (vagy úti) seggmosó - aka "portable or travel washlet". Kékben és rózsaszínben kapható, eredeti ára 11.500 yen (kb. 18.500 Ft), de akciósan már 7.000 yenért (11e Ft) is hozzájuthatunk.

 

 

 

 

 

Itt említeném meg azt is, hogy a Japán Vécé Szövetség tavaly (más források szerint tavalyelőtt) ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját (melyhez ezúton megkésve ugyan, de sok szeretettel gratulálunk). A szervezet gondoskodik róla, hogy minden év november 10-én megemlékezzenek A vécé napjáról, évente megrendezi az Országos Vécé Szimpóziumot, versenyeket hirdet a Legjobb nyilvános vécé címért, ismeretterjesztő kiadványokat bocsát ki, rendezvényeket szervez. Idén májusban pl. a Yoyogi park környékén lévő vécéket bemutató körútra hívták az érdeklődőket.

http://www.toilet.or.jp/       http://www.toto.co.jp/

 

Szólj hozzá!

Címkék: bizarr vicces találmány vécé

A bejegyzés trackback címe:

https://japanmulatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr39216466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása