HTML

Japán mulatságok

Vicces, kedves, bizarr, aranyos, lökött, fura, édes, hülye (stb) dolgok Japánból

Címkék

Linkblog

Együnk Miffy nyuszit, Hello Kitty-t!

2007.10.31. 23:36 Q-rious

Az obentó (lunch box, uzsonnásdoboz) a mindennapi élet elengedhetetlen kelléke Japánban. Obentót visz a gyerek az oviba, a suliba, apuka a munkahelyre, a haverok a kirándulásra, ilyet eszik az üzletember tárgyalásra menet a vonaton... A változatos falatkákat gondosan elrendezgetik az erre a célra készült, általában rekeszekkel elválasztott, gyakran többemeletes dobozban. Lehet készen is kapni, a gyártók óriási forgalmat bonyolítanak, és a naprakész népszerűségi listákat közlik a lapok - de az igazi mégis a házi. A szakértő háziasszonyok az interneten is megosztják egymással alkotásuk eredményét, az obento + blog szavakra a Yahoo Japan 3milliónál is több találatot ad.

Nézzünk néhány gyöngyszemet (a leglátványosabbak a gyerekek és a fiatal lányok obentói):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És egy, ami férfiaknak sem ciki (persze ilyenből is nagyon sok van):

2 komment

Címkék: étel cute obento

A bejegyzés trackback címe:

https://japanmulatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr16214818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wera 2008.05.25. 19:22:32

Ki tudja az Obento receptjét??Meg szeretném csinálni a családnak...de recept nélkül elég nehéz!

Q-rious 2008.05.29. 09:38:25

Ha elolvasod a posztot és megnézed a képeket, látod, hogy az obento nem egy étel neve, hanem előre elkészített, suliba, munkahelyre, kirándulásra vitt kaját jelent. Obento tehát bármi lehet, akár egy szendvics is, ebből következik, hogy nincs receptje. Japánban gyakori benne a rizs, virsli, rántotta, főtt tojás, párolt zöldség, nyers zöldség, hal.
süti beállítások módosítása